Kosthold

Velkommen til bords! Hvorfor er maten i barnehagen viktig? Barnet ditt kommer til å spise rundt 3000 måltider i løpet av barnehagetiden Måltidene i barnehagen utgjør mellom en til to timer av barnehagedagen hver dag Tenk på alle de mulighetene det gir oss for å lære gode matvaner! Maten i barnehagen skal gi barna byggeklossene de trenger for å vokse, utvikle seg og lære Det gir oss stort ansvar

Maten i barnehagen er faktisk så viktig at helsemyndighetene har laget retningslinjer for hva vi skalservere. Retningslinjene omtaler blant annet daglig inntak av frukt og grønt, bruk av grove kornprodukter og riktig fett og begrenset mengde sukker.

Vi har tre måltider om dagen: frokost (medbrakt), lunsj og frukt.

* Fokus på et sunt kosthold

* Grønnsaker fra eget drivhus, egg fra våre høner

* Godt brød med ulike påleggsvalg med melk og vann til

* Varm mat serveres 2 ganger i uka. Mat som er laget fra bunn av

* Barna kan selvsagt delta i matlagingen viss de ønsker

* Frukt og grønnsaker på ettermiddagen 

Matglede– Barna skal ha gode opplevelser rundt måltidene. Å spise sammen med andre er dobbel glede. Og når vennen din tør å smake på paprika tør kanskje du og?

Det er en læringsarena på liklinje med alle andre aktiviteter i barnehagen og gir gode muligheter for læring på mange områder, som for eksempel språk og samspill med andre. Måltidet er ensosial arena der det kan tilrettelegges for gode samtaler hvor alle barn blir inkludert. Opplevelsen av å være en del av et fellesskap ha rstor betydning for barns selvfølelse 
 

Hesthoven er med på Fiskesprell og har fokus på fisk. Her kan dere lese mer om vårt samarbeid:

Med fiskepinner fra Fiskesprell inviterte Hestehoven gårdsbarnehage til kreativt foreldremøte

Da resultatene fra Foreldreundersøkelsen 2022 viste at Hestehoven gårdsbarnehage hadde skåret lavere enn tidligere på området «mattilbud i barnehagen», inviterte de foreldrene til workshop og et fiskemåltid, med støtte fra Fiskesprell.......:

Foreldrearrangement i Hestehoven gårdsbarnehage - Fiskesprell

 

 TIPS OG RÅD TIL BÅDE BARNEHAGE OG HJEM:

 Hva skal barnehage gjøre for å forbedre sin mat kvalitet:

* Vi skal fortsette vår god praksis

* Vi blir medlem i SunnereBarn

* Vi blir kjent med barnematbyen og deres anbefalinger

MINDRE SUKKER FOR BARNAS BESTE!